Over mij

Hoi! Ik ben Niké

Niké.

Die naam komt inderdaad niet vaak voor. Als ik mijn naam moet spellen verwijs ik vaak naar het bekende sportmerk, maar dan met een streepje op de e. Niké komt van de Griekse godin van de overwinning, waar het bekende sportmerk dus ook haar naaminspiratie vandaan haalde.

Weet je dat ook meteen weer ;)

Ik woon in Den Haag met mijn vriend, zoontje en twee katten en lijd aan een chronisch geval van heel veel dingen leuk vinden.

Als kind hield ik uitgebreide opvoeringen in de woonkamer, toen ik ouder werd ging ik communicatie studeren. Maar het acteren trok en dus verhuisde ik naar Londen om daar een opleiding aan de toneelschool te volgen. Dat was leuk, maar ik wilde meer en besloot terug te gaan naar Nederland en in Groningen Kunst en Kunstbeleid te studeren.

En toen, tja, toen wilde ik weer zelf op het podium staan. Dus hup, richting Amsterdam om daar nog een acteeropleiding te volgen. De jaren daarna heb ik het acteren en communicatie- en marketingwerk altijd gecombineerd. Ik vloog van een leuk project bij de overheid naar een uitdagende functie bij een theater, stond op de planken met (solo) voorstellingen, deed klussen voor muziekensembles een draaide commercials. Ik gaf workshops, trainingen en gastcolleges en regisseerde hier een daar ook nog een paar mooie projecten.

Ik mag echt in mijn handjes knijpen met al het moois en bijzonders dat ik heb mogen doen, maar tegelijkertijd voelde ik mij behoorlijk stuurloos en had ik het gevoel dat ik maar wat deed. 

En toen werd ik moeder. Al bij mijn eerste zwangerschap voelde ik dat er iets veranderde. Er kwam een nieuw leven, een kindje waar ik de moeder van was. 

Mijn grootste, mooiste en meest belangrijke rol ooit. 

En dat wakkerde een ongekende drive aan. Om niet meer aan te rommelen, om mijzelf serieus te nemen en to get my shit together.

In alle eerlijkheid had ik die shit al best goed op orde, met een fantastische vriend, een fijn huis en een carrière die behoorlijk goed liep, zelfs al voelde ik mij soms stuurloos.

Maar het moederschap zorgde voor nog meer focus, en vuur. En zo ontstond Shine your story. Ik realiseerde mij namelijk dat ik de afgelopen jaren het meeste plezier haalde uit het begeleiden van mensen in het helder krijgen van hun verhaal en toegevoegde waarde en er vervolgens voor zorgen dat ze dit ook aan de buitenwereld over kunnen brengen.

Met passie en plezier jouw toegevoegde waarde herkennen en de wereld inslingeren. Om vervolgens klanten en een publiek te bereiken dat bij jou past, waar jij echt iets teweeg kunt brengen en waar je graag mee werkt.

Marketing vanuit jouw verhaal dus.

En dat brengt ons hier, op deze website. Waar je alles vindt over de mogelijkheden om marketing voor jouw onderneming in te gaan zetten vanuit jouw verhaal. Zodat marketing leuk wordt, jij echt weet waar je voor staat, en je al die klanten kunt bereiken die er voor jou zijn. 

Kijk dus rustig rond en neem vooral contact op als je vragen hebt. 

Ik hoop je snel te spreken!

Liefs,

Niké

01

BETEKENIS

02

VUUR

03

ARTISTIEK

Hoe kan ik jou helpen?

De afgelopen 20 jaar heb ik gewerkt als marketing- en communicatieadviseur en als theatermaker en actrice. Ik weet als geen ander wat het is om verhalen te vertellen, in marketing en op een podium.

Veel ondernemers zien marketing als een noodzakelijk kwaad. Het moet, maar man, wat is het lastig en vervelend. En dat begrijp ik helemaal! Tenminste, als je marketing ziet als andere mensen iets aansmeren. Mensen die daar niet op zitten te wachten lastig vallen met jouw product. Constant moeten roepen dat mensen jouw diensten of producten moet kopen.

Ik heb goed nieuws voor je: dat is niet waar  goede marketing om draait.

Als ondernemer heb jij een product dat waarde biedt. Zodra je weet wat dat product precies is (en dan heb ik het dus ook over wat jouw product bijzonder maakt, zoals het verhaal erachter en jouw drijfveren) en weet voor wie dit product precies is, wordt marketing een feestje. Echt waar! Dan kun je waardevolle informatie over jouw product delen met mensen die daar behoefte aan hebben, en die blij worden van jouw aanbod. Dan schud je de teksten voor socials en je website zo uit je mouw.

De basis voor ijzersterke marketing vormt jouw verhaal. Dat heb ik de afgelopen 20 jaar keer keer op keer gezien, en ik geniet er nog iedere keer van om dat goud bij klanten naar boven te halen.

Om er voor te zorgen dat jij als ondernemer én mens jouw verhaal ontdekt, de waarde ervaart en dit vol overtuiging met de buitenwereld leert delen om zo een authentieke verbinding te maken met die klanten die echt bij jou passen.

Dat is waar ik oprecht ontzettend blij van word.

Samen in jouw verhaal duiken en jou de tools geven om dat verhaal te kunnen delen.

Jouw wortels ontdekken en zo een fundament leggen van waaruit jij op een authentieke en stralende manier jouw onderneming zichtbaar maakt en laat groeien.  

Om dat te realiseren heb ik Shine your story ontwikkeld. Een methode waar storytelling uit de marketing en het bedrijfsleven samenkomt met het theater en jouw eigen intuïtie. 

Met Shine your story leer je niet alleen de theorie en tips en tricks, maar veel meer. Je wordt een storyteller.

We gaan een bron in jou aanboren die een oprechte creativiteit in zich heeft. Die van nature een authentieke connectie met anderen maakt.

En waarmee jij dus uiteindelijk je onderneming op een natuurlijk wijze zichtbaar maakt, jezelf laat zien, een  authentieke connectie krijgt met potentiële klanten en écht impact maakt. Marketing vanuit storytelling dus.

3 x Niké

01

Anton & Olivier

02

Onze kattenzusjes, Numa & Chann

03

Het podium, mijn lievelingsplek