Coaching

Presentatietraining

Take the Stage!

Tijdens de Take the Stage! presentatietraining gebruiken we acteergereedschappen en inzichten om een stevige en tegelijkertijd persoonlijke presentatie neer te zetten. En vrees niet, je hoeft geen acteur te worden om deze tools in te zetten. We maken gewoon slim gebruik van een aantal acteertools die ervoor zullen zorgen dat jouw volgende presentatie sterk, interessant en persoonlijk is. En dat jij je lekker voelt op dat podium.

Vertel je verhaal

Ik werk als communicatieadviseur én actrice. Twee totaal verschillende vakgebieden die echter wel één ding gemeen hebben: beide vertellen verhalen en willen een boodschap overbrengen. Eén manier om dat te doen is op een podium voor een publiek. En dat kan behoorlijk spannend en lastig zijn om écht goed te doen.

Na al die jaren als communicatieadviseur werd ik vaak toch nog zenuwachtig als ik een presentatie moest doen. Vaak vloog zo’n presentatie voorbij en had ik achteraf het gevoel dat ik niet alles eruit had gehaald wat erin zat.

En opeens realiseerde ik me: als ik voor een theatervoorstelling op het podium stond hadden die zenuwen veel minder invloed op mijn prestatie. Sterker nog, ik voelde me lekker op het podium, ik voelde mij sterk en ik had alles onder controle. Als actrice was ik zeker van mijn optreden.

Acteertools gebruiken zonder te acteren

Omdat de twee vakgebieden duidelijke raakvlakken leken te hebben, besloot ik te kijken wat ik kon leren van mijn aanwezigheid op het podium als actrice en deze informatie te gebruiken als ik weer een presentatie moest doen. En halleluja, dat werkte! Ik vond een manier om mijn presentatie op te bouwen uit een combinatie van mijn communicatiekennis, waar vooral de basis voor een solide presentatie uit voortkwam, en mijn kennis als actrice. Door die laatste toevoeging kon ik persoonlijke en krachtige presentaties vormgeven, waarbij ik mij ook nog eens lekker voelde op het podium.

Sterke en persoonlijke presentatie

De afgelopen jaren heb ik veel plezier gehad van deze kennis. Daardoor ontstond op een gegeven moment het idee deze informatie te vertalen naar een training. Zodat niet alleen ik, maar meer mensen iets aan deze ideeën zouden hebben. En zo ontstond Take the Stage!. Een training die iedereen die weleens een presentatie moet houden, of het nu op een groot podium is of in een één op één situatie, helpt een sterke en persoonlijke presentatie neer te zetten. Dus, take that stage!

De trainingen

Er zijn verschillende Take the Stage! trainingen beschikbaar. Zo is er de individuele presentatietraining waarbij we één op één aan de slag gaan en zijn er groepstrainingen, waarin we gedurende een dag met een kleine groep werken. Ook kunnen de trainingen op maat worden gemaakt voor bedrijven. Kijk hieronder voor een overzicht van de trainingen!

 Locatie

De trainingen worden, tenzij anders afgesproken, gegeven bij House of Bloom, Koninginnegracht 28, 2514 AB, Den Haag.